ZAHAROVA POSLALA PISMO ZAPADNIM MEDIJIMA! Rusija demantuje da smanjuje broj umrlih

Autor: Republika

Svet

14.05.2020

22:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Portparolka ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova najavila je juče da će Moskva poslati pismo izdavačima Fajnenšel tajmsa i Njujork tajmsa sa zahtevom da demantuju tvrdnje da ruske vlasti smanjuju broj umrlih od koronavirusa.

Marija Zaharova

Ona je za Itar-tas kazala da su pisma pripremljena za urednike dva lista i biće im predata posredstvom ambasada u SAD i Velikoj Britaniji. Zaharova je kazala i da se rusko ministarstvo obratilo i predstavniku OEBS za slobodu medija Arlemu Deziru i generalnoj sekretarki Uneska Odri Azule.

- Slične materijale ćemo poslati sekretarijatu UN kao primer "infodemije", o kojoj je govorio generalni sekretar Antonio Guteres - rekla je Zaharova.

Fajnenšel tajms je objavio da bi broj umrlih u Rusiji od koronavirusa mogao da bude 70 odsto veći od zvaničnih podataka, dok je Njujork tajms, takođe, objavio sopstvene podatke. U Rusiji je do sada zaraženo više od četvrt miliona ljudi, a preminulo je nešto više od 2.300 inficiranih.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading