ODMAZDA TALIBANA: Eksplozija u Avganistanu odnela najmanje 5 života!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

14.05.2020

14:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pet civila poginulo je, a još najmanje 29 ljudi ranjeno je danas u istočnoj avganistanskoj provinciji Paktija kada je aktiviran eksploziv koji je nosio bombaš-samoubica čiji je cilj, kako se čini, zapravo bio jedan vojni kompleks, saopštili su zvaničnici u Avganistanu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Kako navodi AP, do eksplozije je došlo pre nego što je bombaš-samoubica došao do kompleksa, a među ranjenima ima i vojnih lica.

Odgovornost za eksploziju preuzeli su talibani, nazivajući je odmazdom zbog izjava avganistanskog predsednika Ašrafa Ganija, koji ih je optužio za napad na jedno porodilište u Kabulu u utorak, kada je život izgubilo 24 ljudi, uključujući dvoje novorođenčadi i nekoliko majki i medicinskih sestara.

Talibani su, međutim, odmah odbacili odgovornost za taj napad i osudili ga.

Iako Islamska država nije preuzela odgovornost za napad na porodilište, poznato je da se taj objekat nalazi u većinski šiitskom delu Kabula u kojem je ta organizacija u prošlosti izvršila nekoliko smrtonosnih napada, navodi AP.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading