TRAMP NE ODUSTAJE OD ZIDA: A sada je došao na novu ideju koja će koštati 2,5 milijardi dolara

Autor: blic.rs, Republika

Svet

07.05.2020

15:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Donald Tramp godinama je izražavao želju da zid na granici s Meksikom ofarba u crno, ističući da bi tako izgledao impozantnije i da bi ujedno bio previše vreo da se dotakne tokom leta.

RepublikaFoto: youtube.com/TimesLIVE
Foto: Ilustracija

Iako su vojni komandanti i graničari mislili da su ga odgovorili od ove ideje - pogrešili su, prenosi “Njuzer”.

Sada su četiri zvaničnika rekla za “Vašington post” da je Tramp na sastanku prošlog meseca rekao svom zetu i savetniku Džaredu Kušneru da će se nastaviti sa planom farbanja zida dugog 3.145 kilometara. On je takođe zatražio od njegovog tima da mu procene troškove.

Prema proceni koju su zvaničnici predočili “Postu”, ta suma se kreće od 500 miliona do čak tri milijarde dolara, ako se primeni “praškasti premaz”.

- Osim što uvećava troškove projekta, ovo je već jedan od najskupljih federalnih infrastrukturnih projekata u američkoj istoriji – rekli su stručnjaci za “Post”.

Metalna ograda već apsorbuje dosta toplote, a farbanjem bi se njeno zadržavanje toplote povećalo za manje od 10 odsto, navode oni. Tu je i činjenica da će farba izbledeti usled izlaganja suncu i verovatno će trebati da se ponovo prefarba za desetak godina.

“Intelidženser” je ocenio da je ovaj Trampov plan “neverovatan troška novca poreskih obveznika”.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading