Braćo, držite se! Rekordan broj novozaraženih u Rusiji - u jednom danu obolelo 11.231 osoba!

Autor: Republika

Svet

07.05.2020

11:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samo u Moskvi potvrdjeno je 6.703 novih slučajeva tako da je u ruskoj prestonici zaraženo 92.676 ljudi. Prosečno broj zaraženih na dnevnom nivou raste za 7,8 odsto.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Novi slučajevi zabeleženi su u 83 regiona.

U međuvremenu ruski ministar odbrane Sergej Šojgu najavio je povratak ruskih vojnih stručnjaka iz Italije gde su pomagali italijanskim vlastima u suzbijanju epidemije.

Ministarka kulture Olga Ljubimova treći je član vlade kod koje je dijagnostikovan Kovid-19, podseća BBC. Prethodno je oboleo premijer Mihail Mišustin, a zatim i ministar građevinarstva Vladimir Jakušev.

Predsednik Vladimir Putin rekao je juče regionalnim liderima da oprezno započnu planove za ukidanje nekih restriktivnih mera.

- Cena čak i najmanje greške su bezbednost, životi i zdravlje naših gradjana. Moramo da idemo postepeno - rekao je Putin.

Na 20. godišnjicu od prve predsedničke inauguracije, Centar za istraživanje javnog mnjenja Levada konstatuje da je popularnost predsednika pala na istorijski minimum tokom pandemije.

Prema toj anketi, podrška Putinu opala je na 59 odsto, prenosi BBC.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading