(VIDEO) Kad kartel u Meksiku primenjuje mere protiv koronavirusa: Zezajte se sa "Los Čapitosima" i snosićete konsekvence!

Autor: rts.rs, republika.rs

Svet

07.05.2020

05:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sinovi zloglasnog narko bosa Hoakina El Čapa Guzmana ozbiljno shvataju opasnost od koronavirusa i zbog toga u Meksiku svima koji se ne slažu sa merama uvedenim radi sprečavanja širenja pandemije prete da će ih kazniti - batinama i ''zatvorom''.

RepublikaFoto: Tanjug
Foto: Ilustracija

Ivan Arhivaldo Guzman (36) i Hesus Alfredo Guzman (37) - poznati kao "Los Čapitos, ili "Mali Čapovi"- pretili su nasijlem, prebijanjem, batinama, zatvaranjem onih koji krše pravila, objavio je Jukatan tajms, a prenose američki mediji.

- Posle 10 sati uveče, svi moraju biti u domovima zbog koronavirusa, u protivnom će biti kažnjeni, to su naređeja sa vrha - koja su izdail Los Čapitos - navodi se u videu koji kruži društvenim mrežama.

Jukatan tajms dodaje da su ljudi koji rade za braću isto pručivali preko razglasa iz kola kojim su kržili ulicama meksičkih gradaova.

- Ovo nije igra! Ne igramo se! - poručuju El Čapovi sinovi i njihovi naoružani "saborci" dok kruže ulicama kako bi sproveli mere.

U drugom videu stanovnici su upozoreni da će svako koga kartel uhvate posle 10 sati, ako nije radnik koji mora da radi, strpati na dva dana u "zatvor" i moraće da plati kaznu.

Mnogi Meksikanci ne veruju u opasnost od virusa

Pre par nedelja ćerka El Čapa Alehandrina delila je humanitarnu pomoć siromašnima u pakovanjima sa likom njenog oca.

Ona je to radila pod okriljem svoje robne marke El Čapo 701, čiji naizv potiče od Forbsove liste iz 2009. godine kada je svrstan među 701. najbogatiju osobu na svetu sa procenjenim bogatstvom u neto vrednosi od milijardu dolara.

Mnogi Meksikanci ne veruju u opsasnost koronavirusa nisu oprezni, i zato se dogodilo to što se dogodilo. U državi ima više od 26.000 obolelih i 2.507 mrtvih.

- Kažu da ako nas 10 godina rata nije ubilo, ni virus neće ići. Živimo 10 godina u karantinu - dodala je žena, koja je tražila da ostane anonimna.

El Čapo, koji je 2017. izručen SAD-u, sada izdržava doživotnu kaznu u zatvoru u Koloradu.

"Los Čapitos", kako mediji pišu, upravljaju narko kartelom njihovog oca, čija je procenjena vrednost od milijardu dolara, zajedno sa Ismailom zvanim "El Maio" Zambadom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading