Evropska unija se suočava sa recesijom "istorijskih razmera"

Autor: Tanjug

Svet

06.05.2020

12:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evropska komisija predviđa da će u Evropskoj uniji ove godine doći do smanjenja ekonomske aktivnosti za 7,5 odsto zbog pandemije korona virusom, prenosi CNN.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Evropska komisija predviđa recesiju "istorijskih razmera" i tvrdi da će ekonomija EU početi da se oporavlja u narednoj godini kada će doći do rasta od šest odsto.

- Evropa doživljava ekonomski šok bez presedana još od Velike depresije - izjavio je Paolo Ðentiloni, evropski komesar za ekonomiju.


Prema prognozama Evropske komisije, recesija u svim evropskim državama počeće u ovoj godini, ali njen uticaj i brzina oporavka neće svuda biti isti.

Ðentiloni ističe da će izlazak iz recesije biti uslovljen brzinom popuštanja mera karantina, mestom koje turizam zauzima u ekonomiji date zemlje i njenom finansijskom situacijom. Ovo predstavlja pretnju za jedinstveno tržište evrozone, ali se ona može ublažiti odlučnim zajedničkim merama EU, rekao je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading