UŽAS: Slonovi usmrtili troje dece i jednu ženu!

Autor: Tanjug

Svet

14.10.2017

20:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Divlji slonovi ubili su danas četiri izbeglice - pripadnike naroda Rohingja - među kojima troje dece, dok su gradili brvnaru u šumi na jugu Bangladeša, saopštila je policija.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Slonovi ubili četvoro ljudi/Foto: Ilustracija

Incident se dogodio u kampu Balukhali u oblasti Koks Bazar, gde su stotine hiljada pripadnika naroda Rohingja, pobegavši od nasilja u susednom Mjanmaru, napravile improvizovana skloništa.

- Nasmrt ih je izgazilo sedam ili osam divljih slonova. Među žrtvama su jedna žena i troje dece - rekao je zamenik načelnika policije Koks Bazara Afrozul Hak Tutul, prenosi AFP.

Tom prilikom su, naveo je on, dve osobe povređene, a sve žrtve su bile pripadnici Rohingja naroda koji su gradili kolibu u delu šume gde divlji slonovi često traže hranu i zaklon.

Ovo je drugi put da Rohingja izbeglice napadnu divlji slonovi na tom području.

Prethodno su dva pripadnika tog naroda - jednu stariju osobu i jedno dete - usmrtili slonovi dok su spavali u improvizovanom skloništu.

Oko 536.000 Rohingja izbeglica stiglo je u Bangladeš otkako je 25. avgusta izbio novi talas nasilja u najzapadnijoj državi Mjanmara, Rakajnu, a prostor u uspostavljenim izbegličkim kampovima u Bangladešu je skoro potpuno ispunjen pa novopridošli seku drveće i drugo rastinje kako bi izgradili skloništa od monsunskih kiša, navodi AFP.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading