VIŠE SVEDOKA POTVRDILO: Tramp besneo u Beloj kući, evo zbog čega

Autor: Tanjug

Svet

04.05.2020

22:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Donald Tramp, potvrdilo je više svedoka, pobesneo je u Beloj kući nakon što je saznao rezultate istraživanja javnog mnenja

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

Prvi put Džo Bajden, demokratski kandidat za predsednika, prelazi u vođstvo te dobija 45 odsto, a Tramp 39 odsto glasova. Da za američkog predsednika stvar bude još i gora, deset drugih anketa tokom aprila potvrdile su da je definitivno došlo do dramatičnog preokreta.

Tako, među ostalim, u istraživanju televizijske mreže CBS Džo Bajden vodi za 6 odsto.

Najstrašniji je pak podatak po Trampa što u toj anketi Bajden u Njujorku dobija čak 65 odsto, a Tramp jedva 29 odsto glasova. Zbog toga ne čudi što se Tramp žestoko obrušio na šefa svoje predsedničke kampanje i njegove saradnike optužujući ih da su upravo oni krivci za pad njegovog rejtinga.

Međutim, takav obrt posledica je pre svega skandaloznog ponašanja i izjava predsednika Trampa tokom epidemije koronavirusa. Od toga da SAD nemaju nikakav problem sa COVID-19 te da će on preko noći nestati do saveta ljudima da piju dezinfekciona sredstva. Kako ona ubijaju virus na rukama, tako će ga uništiti i u telu, pametno je objasnio Tramp pa su zbog njega mnogi nesretnici završili u bolnici, a većina i na groblju.

Epidemija koronavirusa i niske cene nafte poharale su američku ekonomiju, nezaustavljivo rušeći u izbornoj godini rejting predsednika Trampa. Nakon što je zbog toga odlučio da se razračuna sa ljudima iz sopstvenog okruženja, Tramp je krenuo u obračun sa neprijateljima u inostranstvu koji su, po njegovom mišljenju, odgovorni za njegove probleme.

Provocirajući sukobe na sve strane, sa Iranom, Kinom, Saudijskom Arabijom, Tramp zapravo pokušava da skrene pažnju američkog biračkog tela s katastrofalnih grešaka svoje administracije u borbi sa COVID-19.

U SAD-u doduše ne bi bilo prvi put da neki predsednik isprovocira vojne sukobe i ratove kako bi se održao na vlasti, no na sreću Tramp je u tolikoj meri prokockao autoritet i ugled svoje zemlje i sebe, da ga u svetu više ne uzimaju za ozbiljno.

Zbog toga se niko nije previše zabrinuo kad je naredio američkoj mornarici da “puca i uništi” sve iranske naoružane patrolne brodove koji se preterano približe američkoj floti u Hormuškom tesnacu. Trampov bes izazvala je grupa od 11 iranskih patrolnih čamaca koji su, kako tvrdi Vašington, izveli nekoliko "opasnih i uznemirujućih“ manevara u blizini američkih ratnih brodova.

Nakon što je Iran sišao s naslovnih stranica i glavnih vesti, Donald Tramp izašao je u javnost s novom velikom senzacijom.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading