SZO KONTRIRA SAD: Nema dokaza da je virus stvoren u Vuhanu

Autor: Tanjug

Svet

04.05.2020

22:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svetska zdravstvena organizacija nije dobila nikakve dokaze niti podatke od američke vlade koji bi poduprli tvrdnje predsednika SAD Donalda Trampa i državnog sekretara Majka Pompea da je korona virus stvoren u labaratoriji u kineskom gradu Vuhanu, izjavio je direktor SZO za vanredne situacije Majkl Rajan.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

- Iz naše perspektive, ovo je i dalje spekulacija - rekao je Rajan novinarima u Ženevi.

On je ponovio da dokazi koje ima zdravstvena agencija UN i saveti koje je dobila ukazuju na prirodno poreklo korona virusa.


Pompeo i Tramp tvrde da su videli dokaze koji sugarišu da je korona virus potekao iz labaratorije Instituta za virusologiju u Vuhanu.

- Ako su ti podaci i dokazi dostupni, onda je na vladi SAD da odluči da li će ih i kada podeliti, ali je za SZO teško da deluje u informativnom vakumu po tom konkretnom pitanju - rekao je Rajan.

On je dodao da je SZO kao, kako je naveo, svaka organizacija koja funkcioniše na osnovu dokaza, želi da dobije bilo kakve informacije koje ukazuju na poreklo virusa, prenosi AP.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading