MAKRON: Uveren sam da će se SAD priključiti traženju vakcine

Autor: Tanjug

Svet

04.05.2020

21:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Francuski predsednik Emanuel Makron uveren je da će se SAD pridružiti globalnom pozivu na istraživanje kako bi se otkrila vakcina protiv korona virusa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tramp i Makron

Svetski lideri i organizacije obećali su danas da će izdvojiti 7,4 milijardi evra za istraživanje, proizvodnju i isporuku moguće vakcine i drugih načina lečenja Kovida-19, ali su SAD odbile da doprinesu toj globalnoj akciji.

Obraćajući se iz Jelisejske palate, Makron je rekao da je razgovarao tim povodom sa američkim predsednikom Donaldom Trampom i da je uveren da će se SAD u nekom trenutku pridružiti inicijativi, koja podrazumeva pronalaženje vakcine što je pre moguće i omogućavanje njene dostupnosti u svim zemljama.

Makron, koji je u ime Francuske donirao 500 miliona evra, dodao je da njegova vlada stalno razgovara sa članovima Trampove administracije i američkih kompanija, prenosi AP.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading