99 ODSTO SAM SIGURAN, KIM JE MRTAV! Nastavlja se saga oko lidera Severne Koreje, evo šta tvdi disident iz Seula

Autor: Tanjug

Svet

01.05.2020

19:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki mediji poslednjih nedelja veliku pažnju posvecuju severnokorejskom lideru Kim Džong Unu koji se nije pojavio u javnosti više od dve nedelje, pa tako danas prenose i vesti iz Seula i tvrdnje severnokorejskog disidenta, da je on 99 odsto mrtav, ali i podsćaju da neki navode da je na jahti i da uživa.

RepublikaFoto: youtube.com/RT
Kim Džong Un

Severnokorejski disident Ji Sen-ho izjavio je da je 99 odsto uveren da je lider Kim Džong UN umro nakon nedavne operacije, prenosi NJujork post pozivajući se na vest iz Seula koju je prenela državna južnokorejska novinska agencjia Yonhap.

Ji koji je na izborima 15. aprila dobio podršku da kao član jedne manjinske partije uđe u Parlament Južne Koreje naveo je da mu je rečeno da je Kim Džong UN mrtav.


- Nisam siguran 100 odsto ali 99 odsto jesam, pitao sam se koliko će izdražati posle operacije, rekli su mi da je umrlo prošlog vikenda - navodi Ji koji nije hteo da otkrije izvor.

Dodao je se Kimova sestra prirpema da preuzme vlast i da će vest o tome, kako prenos i njujorški dnevni list, porkenut 1801. godine, biti objavljna narednih dana.

Južnokorejska agencija prenosi i izjave portparola predsednika Južne Koreje Čeng Va Dea koji navode da nisu primetili ništa neobično u Severnoj Koreji, po pitanju Kimove smrti, ali taj deo NJujork post ne pominje.

Vesti o Kim Džong Unu bile su prilika za NJujork post da napiše tekst o 10 najbizarnijih i kako navode zastašujućih osobina Kim Džong Una, lidera koga kako NJujork post navodi zovu i "nuklearno naouržaim despotom" .

List piše da je svetska tajanstvena figura broj jedan i dalje je puna nepoznanica i kontroverzi - među kojima su njegove stvarne godine, negde između 34 i 36, njegov ljubavni život, mada je, koliko se zna

oženio 23-godišnjom Ri Sol Ju 2009. godine, da decu drži daleko od javnosti, da ih ima najmanje troje, da im se ne zna pol i imena...

Uz to list podseća na spekulacije o Kimovim surovim likvidacijama dela porodice kako bi zadržao vlast, ali i njegovu ljubav prema košarci, vinu,konjaku, švakcarskom siru, što je razlog njegove težine od 135 kilograma, Diznijevim filmovima...

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading