I BAJDEN IMA "SVOJU" MONIKU LEVINSKI: Žena iz Kalifornije ga optužila za seksualno uznemiravanje, evo šta kandidat demokrata kaže o tome

Autor: srbijadanas.com, Republika

Svet

01.05.2020

19:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najizgledniji demokratski predsednički kandidat Džozef Bajden opovrgnuo je da je 1993. seksualno napao bivšu pomoćnicu u senatu, prvi put i pod velikim pritiskom javno progovorivši o tim optužbama.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džo Bajden

- Ne, to nije istina. Nedvosmisleno kažem da se to nikad nije dogodilo - rekao je Bajden.

Žena iz Kalifornije Tara Rid, koja je bila asistentkinja Bajdenu u senatu do avgusta 1993, optužila je Bajdena u medijima da ju je 1993. pritisnuo uz zid, stavio ruku ispod suknje i prstima penetrirao u nju.

Bajden (77), koji će se najverovatnije sučeliti s republikanskim predsednikom Donaldom Trampom (73) na izborima 3. novembra, bio je izložen velikom pritisku u stranci i izvan nje da se izjasni o tim optužbama.

U saopštenju koje je objavio pre intervjua Bajden je pozvao senat da od Nacionalnog arhiva zatraži da objavi sve dokumente koji bi mogli pokazati da je asistentkinja u to vreme podnela bilo kakvu pritužbu.

Dodao je da njegovi lični materijali iz tog razdoblja, koje je donirao Sveučilištu Delaware i koji još nisu dostupni javnosti, ne sadrže bilo kakve informacije vezane za njegov privatni život.

Tara Rid (56) je u nekoliko intervjua izjavila da je troje Bajdenovih pomoćnika u senatu tada izvestila o seksualnom uznemiravanju, ali ne i o seksualnom napadu.

Bajdenova kampanja objavila je saopštenje jedne od njih, Marianne Baker, koja kaže da u 20 godina koliko je radila za Bajdena nije dobila nijednu pritužbu na njegovo nedolično ponašanje.

Reade je jedna od osam žena koje su od prošle godine izašle u javnost tvrdeći da ih je Bajden grlio, ljubio i dodirivao na nepriličan način, ali nijedna ga nije optužila za seksualni napad.

Neke ugledne članice Demokratske stranke branile su Bajdena, a neke zatražile od njega da se izjasni o optužbama.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading