Albanski lekari u Italiji "popili" kazne: Pogledajte šta su uradili u sobi u hotelu gde su bili smešteni!

Autor: Tanjug

Svet

01.05.2020

10:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Doktore i medicinske sestre iz Albanije kaznila je lokalna policija u Breši jer su se noć pre povratka kući okupili u hotelskoj sobi da proslave kraj misije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Grupa medicinskih radnika iz Albanije je pre mesec dana došla da pomogne Italijaniskim kolegama u bolnicama u tom mestu. Vlasnik hotela u kojem su bili smesteni pozvao je policiju koja je Albancima uručila kazne koje iznose po 500 evra.

Oni su kaznu dobili uz obrazloženje da, čak ni medicinsko osoblje ne moze da se ponaša suprotno merama zabrane koje vaze u vreme pandemije koronavirusa, a odnose se na na zabranu okupljanja i obaveznu fizičku distancu.

Član lokalne vlade iz Breše Džanpaolo Natali rekao je da “onaj ko je kriv treba i da odgovara”.

- Ovi ljudi su došli po nalogu albanskog premijera da nam pomognu u najmračnijim momentima našega života, kada su naše bolnice bile na kolenima zbog kovida19, i sada se vraćaju u svoju zemlju sa 9 kazni od po 500 eura i prekršajnim prijavama jer su nakon mesec dana u bolnicama, želeli da se opuste i proslave povratak kući - rekao je on iznerviran zbog ovog slucaja.

On je zatražio da se slucaj ispita do kraja utvrde krivci i da o događaju raspravlja Parlament.

Mala ekipa albanskih lekara i drugog medicinskog osoblja stigla je u Italiju prre mesec dana i dočekana je salvama dobrodoslice. Ispratio ih je lično premijer Edi Rama i poručio Italijanima da je gest simbolican, ali pokazuje da Albanija ne zaboravlja pomoc koju su u prošlosti često primali od Italije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading