DECA NE PRENOSE KORONU?! Najnovija studija o opakom virusu došla do šokantnih rezultata!

Autor: telegraf.rs, Republika

Svet

30.04.2020

22:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najnovija studija tvrdi da nije pronađen nijedan slučaj prenošenja korona virusa sa deteta na odraslu osobu, prenosi Sun.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Analizom uticaja bolesti kovid-19 na decu pokazalo se da deca ne igraju značajnu ulogu u širenju korona virusa.

Čak i Svetska zdravstvena organizacija tvrdi da do sada nije zabeležen slučaj da je dete mlađe od 10 godina prenelo korona virus na starije.


Studija koju je sproveo Kraljevski koledž predijatrije i zdravlja dece otkrili su da njihovi dokazi dosledno ukazuju deca ipak ne igraju važnu ulogu u lancu zaraze, kao što se ranije mislilo.

- Covid-19 pogađa decu jako retko i uključuje često asimptomatske slučajeve. Postoje dokazi o kritičnim slučajevima dece, ali oni su jako retki. Uloga dece je i dalje nejasna, ali izgleda da ona ne igraju značajniju ulogu – rekao je dr Alasdair Munro, klinički istraživač pedijatrijskih zaraznih bolesti.

Ove nedelje otkriveno je da devetogodišnji dečak koji je zaražen korona virusom u Francuskoj nije preneo virus nikome, uprkos kontaktu sa više od 170 ljudi.

Ove teorije pridržavaju se i Švajcarci pa su njihove vlasti odlučile da ukinu zabranu socijalnog kontakta između starijih osoba i dece do 10 godina starosti, jer su naučnici zaključili da mailišani u tom uzrastu nemaju razvijene receptore za korona virus, pa tako ne mogu biti ni prenosioci, objavio je BBC.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading