Od ljubavnice, do zmije: Francuski izgovori za kršenje mera zabrane kretanja

Autor:

Svet

30.04.2020

12:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukoliko napuste kuću bez papira građani Francuske mogu da budu kažnjeni sa 135 evra, a mnoge ni to nije sprečilo da izađu uz izgovor da imaju ljubavnu aferu, da moraju da kupe limun, prošetaju zmiju, uberu cveće, prenosi portal Frans lokal.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

U policiji kažu da kuća može da se napusti radi nabavke neophodnih namirnica, odlaska u apoteku, zakazanog pregleda kod lekara, pravnog procesa, kratkotrajnog treninga, šetnje psa, ali mnogi su se vadili i da ne znaju da je u toku karantin.

U Francuskoj tokom karantina, uvedenog 17. marta radi sprečavanja širenja novog korona virusa, osoba može da napusti kući samo ako ima potpisan i pečatiran obrazac u kome se navodi razlog zašto borave napolju

Na drugom mestu najrasprostranjenijih izgovora je preljuba, a kako je jedan muškarac rekao policiji "morao je da vidi ljubavnicu jer mu je muka od žene".

Neki od izgovora su bili i da moraju da izađu da beru narcise jer im je sada sezona, da beže od pijane žene, a mnogi su se izgovarali na kupovinu neophodnih stvari iako su bili udaljeni i 80 kilometara od mesta stanovanja.

Policiju je iznenadio i jedan narko diler koji je rekao da mora da prodaje drogu kako bi preživeo, jedna žena kažnjena jer je kupovala kremu za sunčanje 60 kilometara od svoje kuće, a jedan muškarac je dobio kaznu jer je izašao datrenuira u kožnim mokasinama.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading