Podvig stogodišnjakinje! Pobedila koronu i uredno se vratila u dom za stare

Autor: Tanjug

Svet

29.04.2020

15:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žena iz Belgije koja je prošlog vikenda u bolnici napunila 100 godina oporavila se od infekcije COVID19 i puštena je sa lečenja. Oporavak 100-gdišnje Julije Devild opisan je kao "svetionik nade" u Belgiji koja ima preko 7.500 smrtnih slučajeva povezanih sa infekcijom KOVID/19 od kojih je gotovo polovina zabeležena u staračkim domovima.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Julija Devild je u bolnicu primljena 10. aprila zbog resporatorne infekcije COVID19. U bolnici navode da joj tokom lečenja nisu bili neophodni respirator i intenzivna nega već da je lečena antibioticima i dodatnim kiseonikom.

Lekari navode da je stanje pacijentkinje ”pozitivno evoluiralo” zahvaljujući i njenom borbenom duhu i poršci porodice.

Devild se nakon otpuštanja iz bolnice vratila u lokalni strački dom uz konstataciju lekara da zbog negativnog testa na virus ona više nije prenosilac infekcije.

U Belgiji se navodi da je Julija Devild jedna od nekoliko stogodišnjaka širom sveta koji su uspeli da se oporave od smrtonosnog virusa.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading