Putin: Ljudski životi su važniji od ekonomije, nismo u Sparti!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

28.04.2020

21:00

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da je nedopustivo žrtvovanje ljudi radi spasenja ekonomije u uslovima pandemije koronavirusa.

Tanjug/AP
Vladimir Putin

- Kažu da su u drevnoj Sparti bolesne osobe i osakaćenu decu bacali sa litice Tajget. Istina, danas istoričari i arheolozi smatraju da je to samo legenda, mit. Međutim, mi znamo da je spartansko društvo zaista bilo izgrađeno na čvrstim pravilima - rekao je ruski predsednik.

Kako prenosi Sputnjik, Putin je na sednici posvećenoj borbi protiv širenja koronavirusa u ruskim regionima, ukazao da Sparti ni takva čvrsta pravila nisu pomogla.

- Ona je na kraju izgubila svoju državnost. Kako se kaže, istorija je uciteljica života - rekao je Putin.

Predsednik je podsetio i na priču Džeka Londona "Zakon života".

- U njoj se govori kako je pleme napuštalo stare osobe, kada bi im postali teret. Deca bi im dala malo hrane i odlazila, ostavljajući roditelje da budu hrana divljim zverima, da umru - rekao je Putin.

- A stari otac, ostavši sam pored vatre, do kraja je verovao i nadao se da će sinovi doći po njega. Možete li samo da zamislite da se tako nešto može desiti našim roditeljima, našim babama i dedama kao u toj priči. Nikad neću poverovati u to. To nije u našem genetskom kodu - zakljucio je ruski predsednik.

Komentari (0)

Loading