(VIDEO) Govor koji je uzdrmao čitav svet: Ugledni narodni poslanik optužio italijansku vladu da lažira broj žrtava koronavirusa

Autor:

Svet

27.04.2020

21:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vitorio Umberto Antonio Maria Sgarbi, kulturni poslenik i član zastupničkog doma italijanskog parlametna, optužio je danas vladu te zemlje da je lažirala broj umrlih od posledica koronavirusa.

RepublikaFoto: youtbue.com/Matrix TV
Vitorio Sgarbi

U emotivnom i napetom govoru, Sgarbi je pozvao sve članove parlamenta da ne učestvuju u "saboru laži" i istakao kako je nauka pre proglašenja pandemije naglašavala da je korona samo virus koji je malo jači od gripa.

U svom govoru on je izneo da u Italiji nema govora o 25.000 žrtava, i pozvao da se mrtvni ne koriste za uvođenje diktature i terorizma.

- Podaci italijanskog Instituta za javno zdravstvo govore da 96,3 odsto smrtnih slučajeva predstavlja posledicu drugih patologija - rekao je Sgarbi za govornicom u Parlamentu.

Na kraju svog izlaganja, on je pozvao sve poslanike da stanu na stranu istine.

Inače, Vitorio Sgarbi je istoričar umetnosti, ugledni član parlamenta koji je i autor brojnh publikacija, a piše i kolumne za ugledni italijanski list Il Đornale.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading