U Italiji najmanje obolelih od 10. marta, preminulo još 333 osobe

Autor: Republika

Svet

27.04.2020

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Italiji je u protekla 24 sata prijavljeno još 1.739 slučajeva korona virusa, najmanje u jednom danu od 10. marta, kada su na snagu stupile stroge mere karantina kako bi se obuzdala pandemija korona virusa.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

U Italiji je ukupno zaraženo skoro 200.000 osoba, tačnije 199.414, prenosi AP. U protekla 24 sata u Italiji preminulo je još 333 ljudi, čime je ukupan broj žrtava porastao na 26.977.

Italija ima najviše žrtava korona virusa u Evropi, a više od nje imaju jedino SAD, koje broje 56.009 preminulih.

U Italiji će pojedine restriktivne mere delimično biti ublažene 4. maja, ali će mnoge, koje se odnose na maloprodajne radnje, muzeje i druga preduzeća, ostati na snazi dve ili više nedelja nakon tog datuma.

Stručnjaci koji savetuju vladu zabrinuti su da će stopa zaraženih ponovo početi da raste, kada Italijani počnu više da se kreću.

Italijanski premijer Ðuzepe Konte doneo je odluku da se ponovno otvaranje zemlje odvija postepeno, pošto i dalje ne postoji vakcina protiv korona virusa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading