KIM DŽONG UN POHAĐAO ŠKOLU SA NIKOLOM KOVAČEVIĆEM: Evo šta je ovaj Srbin rekao o lideru Severne Koreje

Autor: telegraf.rs, Republika

Svet

25.04.2020

22:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki broj svetski medija preneli su danas kao udarnu vest da je lider Severne Koreje Kim Džong Un preminuo posle operacije srca. Sa druge strane, neki mediji pak kažu da se nalazi u vegetativnom stanju, te da se očekuje dolazak lekara iz Kine da utvrde kakvo je njegovo stanje.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kim Džong Un

Posle informacija o zdravstvenom stanju Kim Džong Una, pojavile su se ponovo i detalji iz njegovog života, među njima i priča o tome gde se školovao. Naime, severnokorejski vođa je u periodu od 1998. do 2000. godine pohađao školi “Liebefeld Steinholzli” u Švajcarskoj, odnosno u blizini Berna.

Prema navodima medija, on je ušao u zemlju koristeći lažne papire, te je bio u toj obrazovnoj ustanovi pod imenu “Pak Houn” i tvrdio da je sin ambasadora. Jedan dokumentarac je, pak, otkrio da je "Švajcarska zapravo želela ovim činom da održi dobre diplomatske odnose sa Severnom Korejom”.

Jedan od sagovornika u dokumentarcu “Kim Jong Un: The Man who rules North Korea” bio je navodno srpski državljanin Nikola Kovačević, koji je pohađao tu školu u vreme kada je Kim bio tamo.

- Bio je kao svaki drugi učenik, samo što je uvek uz sebe imao nekoliko telohranitelja koji su ga pratili. Nije se razlikovao od drugih. Bio je veoma otvoren prema svima, a sećam se da je sasvim dobro govorio nemački jezik. Bila su tu još dva momka koji su ga pratili, ali smo mislili da su rođaci. Prihvatili smo ih, nekada bi nam se pridružili kada bismo igrali košarku - rekao je tada Kovačević, a prenosi “Express.co.uk”.

- Njegova soba bila je puna košarkaških stvari, sa majicama Majkla Džordana, a imao je i oficijelnu loptu NBA lige - dodao je on.

Ko će biti sledeći predsednik?

Porodica Kim vlada Severnom Korejom već sedam decenija, a pošto 35-godišnji ili 36-godišnji Kim Džong Un (ne zna se tačna godina njegovog rođenja) nije odredio naslednika, postavlja se pitanje ko će biti novi predsednik. Postoji nekoliko kandidata koji bi eventualno mogli da ga naslede, a prema ocenama stručnjaka, to će najverovatnije biti njegova sestra.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading