ZAJEDNIČKO SAOPŠTENJE NAJMOĆNIJIH LJUDI SVETA: Evo šta su poručili Putin i Tramp

Autor: Tanjug

Svet

25.04.2020

21:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski predsednik Vladimir Putin i njegov američki kolega Donald Tramp danas su izdali retko zajedničko saopštenje u znak sećanja na vezu između američkih i sovjetskih trupa iz Drugog svetskog rata u borbi protiv nacističke Nemačke kao primer kako njihove zemlje mogu da sarađuju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tramp i Putin

Zajedničkim saopštenjem obeležena je godišnjica susreta 25. aprila 1945. godine, kada su se sovjetski vojnici, koji su napredovali sa istoka, i američke trupe, koje su se kretale sa zapadam sreli na mostu preko reke Elbe u Nemačkoj, javlja Rojters.

- Ovaj događaj najavio je odlučujući poraz nacističkog režima.''Duh Elbe'' je primer kako naše zemlje mogu poništiti razlike, graditi poverenje i sarađivati u potrazi za višim ciljem - navodi se u saopštenju.


Saopštenje Trampa i Putina dolazi usred velikih napora u američko-ruskim vezama oko niza pitanja, od kontrole naoružanja i intervencija u Ukrajini i Siriji do optužbi SAD da je Rusija proširila dezinformacije o novoj pandemiji koronavirusa i mešala se u američke izborne kampanje, navodi Rojters.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading