(VIDEO) Američka fabrika smrti zaradila milijarde ubijajući civile: Sada su se pohvalili BOMBARDOVANJEM SRBIJE!

Autor: srbijadanas.com, Republika

Svet

25.04.2020

15:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gigant odbrambene industrije, američka kompanija "Nortrop Gruman", izazvala je buru u celom svetu reklamom u kojoj se hvali svojim ubitačnim proizvodima. Kompanija koja je najpoznatija po stelt bombarderima i izviđačkim dronovima je jedan od najvećih proizvođača oružja na svetu, a njihovi prihodi samo tokom 2019. godine su bili veći od 34 milijarde dolara.

RepublikaFoto: youtube.com/Airshow World
Foto: Ilustracija

U svojoj reklami oni hvale performanse stelt bombardera B-2, i navode da su njihovi avioni odigrali ključnu ulogu u svakom ratu koji su Amerikanci vodili još od 90-ih godina.

Uz pratnju zlokobne muzike na sintisajzerima, iz "Nortrop Grumana" nam objašnjavaju da njihovi stelt bombarderi mogu da unište mete na bilo kojoj tački na planeti, i hvale se ubitačnim naoruđžanjem koje mogu da nose.

Na stranu to što se ubijanje ljudi predstavlja kao nešto vredno hvale, iz te "kompanije smrti" sa ponosom nastavljaju: "kada SAD krene u rat, B-2 ide prvi - tako je bilo i u Iraku, Avganistanu, Srbiji i Libiji".

Zatim podsećaju da je u januaru 2017. godine, B-2 bombardovao "terorističke" ciljeve u Libiji, iako zaboravljaju da pomenu da je baš njihovom intervencijom 2011. godine Libija pretvorena u propalu, džihadističku državu.

Na kraju snimka oni skreću pažnju na svoj novi avion - B-21 "Rejder", koji će zameniti B-2, i obećavaju da će ta letelica imati još naprednije kapacitete. Novi avion će svoj prvi leto obaviti u decembru 2021. godine, a vazduhoplovstvo SAD će kupiti najmanje 100 komada.

B-2 "Duh" je poznat po svojoj basnoslovnoj ceni, pa tako jedan aparat ovog tipa košta više od 2 milijarde, dok sat vremena leta košta 135.000 dolara. Nortop Gruman je napravio 21 avion B-2 između 1987. i 2000. godine, a za naslednika B-21, obećavaju da će biti mnogo jeftiniji, i koštaće 564 miliona dolara po avionu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading