(VIDEO) A, GDE STE TO VI POŠLI?! NATO avioni se švrćkali na granicama Rusije, a onda je Putin podigao Suhoja 27!

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

25.04.2020

15:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusija je podigla dva lovca Su-27 kako bi identifikovala i pratila avion F-16 belgijskih Vazduhoplovnih snaga, koji se približavao zapadnoj granici Rusije, saopštila je pres-služba Baltičke flote.

RepublikaFoto: youtube.com/ RT en Español
NATO avioni otišli "tetki da odnesu lek"

Kako se navodi, 24. aprila tokom redovnih letova avijacije Baltičke flote nad neutralnim vodama Baltičkog mora, identifikovana je vazdušna meta koja se kretala ka državnim granicama Rusije.

- Piloti ruskih lovaca približili su se i identifikovali avion F-16, kao i broj letelice, koja je pripadala Vazduhoplovnim snagama Belgije - navodi se u saopštenju i dodaje da su ruski lovci pratili stranu letelicu.

Iz ruskog Ministarstva odbrane je potvrđeno da su ruski lovci nastavili da izvršavaju zadatke vojne obuke nakon što je F-16 promenio kurs, udaljavajući se od državne granice Rusije.

- Letovi ruskih aviona obavljeni su strogo u skladu sa međunarodnim pravilima korišćenja vazdušnog prostora - istakla je pres-služba.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading