Ni slučajno nemojte da sterilizujete maske u mikrotalasnoj, a evo i zašto

Autor: Tanjug

Svet

24.04.2020

09:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vatrogasne službe u Sjedinjenim Američkim Državama mole ljude da ne sterilizuju zaštitne maske u mikrotalasnim rernama, nakon što su se zbog takve prakse suočile sa brojnim požarima. U jeku sve snažnijih preporuka zdravstvenih službi i vlasti širom sveta za nošenje maski zbog pandemije koronavirusa, na društvenim mrežama iznete su tvrdnje da maske mogu da se dezinfikuju u mikrotalasnoj rerni.

RepublikaFoto: Republika/pixabay.com/fotomontaža/E.D.
Ne radite ovo nikako

- To predstavlja veliki rizik za izbijanje požara - upozorila je vatrogasna služba savezne države Virdžinija na Tviteru. - Molimo vas, nemojte stavljati maske u mikrotalasnu, čak ni na kratko - dodali su.

Vatrogasci u Masačusetsu objavili su fotografiju izgorele kuhinje upozoravajući ljude na "zabrinjavajući trend stavljanja maski u mikrotalasne rerene u nastojanju da se na njima ubiju virusi", prenosi zagrebački portal Index.

Problem je, pored ostalog, u tome što neke maske imaju metalnu žicu kojom se oblikuje preko nosa kako bi bolje prianjala.

Nemačke vatrogasne službe upozoravaju da taj metal može da zaiskri u mikrotalasnoj rerni i da zapali i masku i mikrotalasnu i - kuću.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading