Putin ne brine za svoj rejting, u ovom trenutku samo misli o jednoj stvari

Autor: Mediji, Republika

Svet

22.04.2020

21:10

Ruskom predsedniku Vladimiru Putinu najvažnije je kako da se efikasno bori protiv virusa korona, ne brine ga lični rejting, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Tanjug/AP
Vladimir Putin

- Tokom svoje političke karijere, Putin se nikada nije plašio gubitka popularnosti. On i dalje uživa podršku velike većine stanovništva, ali to je poslednje o čemu sada razmišlja - rekao je Peskov.

Prema njegovim rečima, "na prvom mestu mu je borba protiv virusa korona i spasavanje ljudskih života, lečenje onih kojima je to potrebno, a potom obnova ekonomije".

Na pitanje novinara koje je ciljeve imao ruski predsednik kada je slao pomoć u SAD, koje su ozbiljno pogođene pandemijom, kao i želi li Putin da na taj način ubrza ukidanje sankcija – Peskov je odgovorio negativno.

On je istakao da je jedini Putinov motiv bio da pomogne ljudima kojima su potrebna sredstva za borbu protiv virusa.

Portparol Kremlja je takođe rekao da je virus korona zajednički problem, koji treba rešiti ulaganjem zajedničkih napora.

On je dodao da je važno sačuvati jedinstvo u međunarodnoj zajednici i odlučnost, jer je to, kako kaže Peskov – "jedini put" koji vodi do prevazilaženja krize.

Prema poslednjim podacima, broj zaraženih virusom korona u Rusiji za poslednja 24 časa porastao je za 5.236 osoba i dostigao 57.999 osoba.

 

Komentari (0)

Loading