ŠOK! LUKAŠENKO IMA KORONU! Evo da li predsednik Belorusije planira da ide u izolaciju!

Autor: informer.rs, Republika

Svet

22.04.2020

16:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko došao je u kontakt sa zaraženim koronavirusom, saopšteno je iz njegovog kabineta. Lukašenko, jedan od najglasnijih protivnika aktuelnog načina borbe sa kovidom 19, bio je u direktnom kontaktu i postoji rizik da je zaražen.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aleksandar Lukašenko

Aleksandar Lukašenko ipak neće biti u samoizolaciji, već će nastaviti da radi kao i do sada, objavila je njegova portparolka Natalija Aismont.

Čovek koji vodi Belorusiju od 1994. godine odbacio je zabrinutosti zbog oboljenja koje je nazvao "psihozom" i sugerisao da se u sklopu borbe protiv virusa pije votka, ide u saunu i da se vozi traktor.

Takođe, on je deo jednog amaterskog hokejaškog kluba i više puta je nastupao pred velikim brojem gledalaca. Upravo je na jednoj utakmici došao u kontakt sa virusom.

- Njegov saigrač je hospitalizovan jer se u početku sumnjalo da ima upalu pluća, ali je kasnije testiran na kovid 19 i rezultat je bio pozitivan - istakla je portparolka.

Saigrač je prethodno dao izjavu da nije ništa strašno.

- Nisam zaražen koronavirusom, imam blagu prehladu.

Lukašenkov tim je 11. put osvojio titulu u svojoj amaterskoj ligi, a kada mu je jedan od novinara u martu sugerisao da nije bezbedno organizovati hokejaške utakmice tokom pandemije, imao je spreman odgovor.

- Ovde nema virusa, da li vidite da neki leti unaokolo? - odbrusio je predsednik.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading