U masakru u Kanadi ubijene 23 osobe

Autor: Tanjug

Svet

22.04.2020

07:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kanadska policija tek treba da utvrdi motiv za najveća masovna ubistva u toj zemlji, kada je napadač iz vatrenog oružja, prema najnovijim podacima Kanadske kraljevske planinske policije (RCMP), ubio 23 ljudi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Naoružani napadač, 51-godišnji Gabrijel Vortman, koji se prerušio u policajca RCMP i maskirao svoj automobil da izgleda kao policijski, kasno u subotu u pokrajini Nova Škotska počeo je 13-časovni krvavi pir, dok ga policija nije našla i ubila u nedelju.

RCMP je ranije saopštio da očekuje da će se broj žrtava povećati, jer je istraživala 16 mesta zločina u pokrajini Nova Škotska, od kojih je nekoliko uključivalo i spaljene kuće.

Policija nije saopštila da li se masovni ubica ubraja među 23 ubijenih, a navela je da je najmlađa žrtva imala tek 17 godina. Navodi se da je Vortman neke od žrtava poznavao, dok druge nije.

Među ubijenima su i policajac veteran, učitelj i medicinska sestra. Policija je saopštila da ima i povređenih.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading