VAJNŠTAJN POD ISTRAGOM

Autor: Tanjug

Svet

12.10.2017

21:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija je počela istragu protiv Harvija Vajnštajna, holivudskog magnata i mecene Demokratske stranke optuženog za napastvovanje i silovanje, što može biti uvod u veliku pravosudnu sagu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Pod istragom: Harvi Vajnštajn

Istraga njujorške policije zasad je ograničena na navodno napastvovanje koje se dogodilo 2004.

Najverovatnije je, međutim, da neće sve ostati na tome jer se producent sumnjiči za zlostavljanje tokom više desetina godina, pri čemu je, uvek kada je to mogao, kupovao ćutanje žrtava masno plaćenim ugovorima o poverljivosti, prenosi regionalna TV N1.

Zavisnost od seksa

Prvi put od izbijanja skandala, 65-godišnji Vajnštajn je viđen u sredu posle podne kako izlazi iz ćerkine kuće u Los Anđelesu.


Odgovarajući na pitanje paparaca rekao je: "Nisam baš najbolje. Ali trudim se. Treba mi podrška, svi grešimo. Nadam se da ću dobiti drugu priliku."

Kako navodi portal TMZ koji piše o slavnima, mecena Demokratske stranke otputovao je u Arizonu, gde će se lečiti od zavisnosti od seksa.

Vajnštajn, jedan od najmoćnijih ljudi u Holivudu, ima dugogodišnje veze s Demokratskom strankom i njenim istaknutim članovima poput bivših predsednika Baraka Obame i Bila Klintona, te bivše državne sekretarke Hilari Klinton, i bio je čvrsto povezan s Klintonovima. On je prikupio 1,5 miliona dolara od 1990-2016. za demokrate, prema CNN-u, a bio je jedan od glavnih skupljača donacija za predsedničke kampanje Obame i Hilari Klinton.

Bivša demokratska kandidatkinja za predsednika Hilari Klinton rekla je u utorak kako je "šokirana i zapanjena" izveštajima o Vajnštajnu, ali nije pominjala novčane doprinose. 

Gubi podršku

Nakon prvih informacija o tom skandalu koje je Njujork tajms objavio 5. oktobra, producent je počeo da gubi podršku javnosti, a njegova ga je produkcijska kuća otpustila. 


Spisak žena koje tvrde da su bile njegove žrtve, a uglavnom je reč o manekenkama i o glumicama, sve je duži: Gvinet Paltrou, Anđelina Džoli, Ešli Džad, Lea Sejdu, Mira Sorvino, Florens Darel i druge.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading