LUKAŠENKO OPLEO PO SZO: Izgleda da nas ne vole!

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

21.04.2020

16:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svetska zdravstvena organizacija preporučila je Belorusiji da preduzme oštrije mere u borbi protiv širenja virusa korona - da uvede karantin u zemlji, a možda i policijski čas, izjavio je beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko.

RepublikaFoto: Tanjug
Aleksandar Lukašenko

- Oni (eksperti SZO) nas baš i ne vole. To je međunarodna organizacija u kojoj uvek ima dosta politike. Išli su svuda, čak i u bolnička odeljenja, što nisam očekivao. Dali su nam brojne savete, čak su predložili karantin, pa i policijski čas. Kao što stručnjaci kažu: vlast ne laže. Kako jeste, tako i govore - izjavio je Lukašenko.

Belorusija se sa virusom korona bori lokalno. Ministarstvo zdravlja te zemlje isticalo je da vlasti preduzimaju mere za identifikovanje pacijenata sa koronavirusnom infekcijom i onih sa kojima su bili u kontaktu, a oboleli i kontakti prvog ili drugog reda su izolovani. 

Lukašenko je ranije rekao da je Ministarstvo zdravlja predložilo da se zemlja „direktno“ bori protiv širenja kovida 19, ali da Belorusija nema dovoljno sredstava za to.

Podsetimo, u Belorusiji nije uveden karantin. Eksperti SZO bili su u Belorusiji od 8. do 11. aprila na poziv Lukašenka, kako bi procenili situaciju sa virusom korona. Misija je preporučila ovoj zemlji da pooštri mere po pitanju fizičkog distanciranja građana, kao i da otkaže sportske i druge javne događaje.

Svetska zdravstvena organizacija objavila je 11. marta epidemiju nove koronavirusne infekcije kovid 19 za pandemiju. 

Ministarstvo zdravlja Belorusije u ponedeljak je saopštilo da je u zemlji registrovano 6.264 slučaja zaraženih virusom korona, a da je 51 osoba preminula.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading