Švedski virusolog: U Stokholmu obolelo 600.000 stanovnika?

Autor: Tanjug

Svet

21.04.2020

13:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Švedski virusolog Johan Giseke tvrdi da se 600.000 stanovnika Stokholma do sada zarazilo virusom Kovid-19, kao i da 99 odsto zaraženih nije svesno da ima virus. Giseke, koji je jedan od najeminentnijih švedskih virusologa, savetnik švedske vlade i savetnik generalnog direktor SZO, rekao je za švedsku SVT televiziju da većina zaraženih to nije ni primetila, ali i da je bilo nekih koji su imali lakše simptome i nekih koji su bili teško bolesni i umrli su.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Njihov udeo je veoma mali u ukupnom broju zaraženih - nrekao je Giseke. Giseke koji radi i u Evropskom centru za prevenciju i kontrolu poznat je i po svom stavu o merama. - Mere koje preduzimamo protiv pandemije trebalo bi da budu zasnovane na dokazima. Vidimo da je vrlo mali broj zemalja uveo mere koje su bile potkrepljene dokazima - rekao je on, prenosi portal Dejli vajr (Daily wire).

Prema njegovim rečima, jedina mera koja deluje jeste pranje ruku. - Ali ostalo poput zatvaranja granica, škola, socijalno distanciranje, nema nauke koja stoji iza većine njih - rekao je Giseke i dodao da će većina demokratskih država imati slične ishode bilo zatvaranja ili ne.

Prema istraživanju, čiji su rezultati objavljeni u ponedeljak, 11 odsto stanovnika Stokholma razvilo je antitela na Kovid-19. U Švedskoj je do sada od novog korona virusa obolelo 15.322, a preminulo 1.765 osoba.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading