U KOMI SAM SANJAO PREDVORJE SMRTI: Nulti pacijent u Italiji opisao šta je preživeo zbog korone!

Autor: novosti.rs, Republika

Svet

21.04.2020

11:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nulti pacijent sa Kovidom-19 u Italiji, Matija Maestri (38), je za italijansku "Republiku" ispričao kako je tekla njegova borba sa virusom.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Ova dva meseca su bila šokantnija nego što sam mogao da zamislim. Odjednom sam se razboleo, došao na korak od smrti, pa zatim ustao iz mrtvih - rekao je Matija.

On je dobio visoku temperaturu 17. februara i odmah otišao u Hitnu pomoć gde su mu konstatovali upalu pluća, dali mu antibiotike i poslali ga kući. Nakon samo dvadana mu se toliko pogoršalo stanje, da je zadržan u bolnici. Pluća su mu već ozbiljno bila ugrožena.

Nikome i dalje nije bilo ništa jasno šta mu je, dok jednoj anestetičarki nije palo napamet da ga testira na Kovid-19, iako tada nije bilo nijednog slučaja u Evropi.

Uspavali su ga u Kodonju, a zatim prebacili u bolnicu u Paviji gde se probudio tek nakon 20 dana.

- U komi sam sanjao predvorje smrti, sada vidim sunce - opisao je pacijent svoje pakleno iskustvo.

U međuvremenu se otkrilo da su mu na virus bili pozitivni trudna žena i roditelji. Otac je preminuo, supruga i majka ozdravile i danas je on tata zdrave devojčice.

Ono što će zauvek ostati tajna: ko je njemu preneo virus, da bi on mogao da zarazi ostale?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading