Marin le Pen: Koronavirus nokautirao EU

Autor: Tanjug

Svet

21.04.2020

11:23

EU je nesposobnošću i nespremnošću da zaštiti građane zemalja članica postala prva žrtva koronavirusa, smatra populista Marin le Pen, predsednica francuske stranke Nacionalno okupljanje i navodi da je EU tehnokratska organizacija, potpuno odvojena od naroda i isključena iz njihovih glavnih briga. Ona je u intervjuu za "Novosti" rekla da EU nije ni znala, ni mogla da predvidi, reaguje i koordinira, ni najmanjom efikasnom akcijom da bi se zaustavila epidemija.

Tanjug/AP
Marin le Pen

- Dok su zemlje s pravom odlučile da zatvore granice u pokušaju da spreče napredovanje epidemije, predsednica EK Ursula fon der Lajen odvraćala je evropske države od preduzimanja ove mere zdravog razuma. Treba napomenuti da je i Emanuel Makron odmah upozorio Francuze na ''povlačenja u nacionalizam -m kaže Marin le Pen.

Smatra da pandemija ukazuje na toksičnost liberalnog kapitalizma i na njegovu ekstremnu krhkost.


- Iza vrednosti indeksa berzanskih akcija i dividendi finansijskog kapitalizma na osnovu kojih donosimo sud o ekonomskom zdravlju zemalja, nedostaju maske, bolnički kreveti i lekovi, a desetine hiljada života je izgubljeno - rekla je Marin le Pen čija se politička vizija zasniva na suverenoj državi.

Svet sutrašnjice, kaže, biće onaj s povratkom granica, nacija i ekonomskog i industrijskog suvereniteta.

Kaže da srpskom narodu nikada nije nedostajalo hrabrosti, srčanosti i požrtvovanja u naporima kada je trebalo da se suoči sa velikim izazovima svoje istorije.

- I ovoga puta ne sumnjam da ćete znati da se izborite, i u ovom zajedničkom iskušenju uveravam vas u svu moju solidarnost i naklonost - navela je Marin le Pen.

 

Komentari (0)

Loading