Zna nešto što mi ne znamo, ili samo diže paniku?! DIREKTOR SZO: Najgore tek dolazi!

Autor: Republika

Svet

20.04.2020

22:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Generalni direktor Svetske zdravstvene organizacije Tedros Adanom Gebrejesus izjavio je danas da najgore tek predstoji u epidemiji novog koronavirusa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tedros Adanom Gebrejesus

Gebrejesus je izdao novo upozorenje u trenutku kada mnoge zemlje počinju da ublažavaju restriktivne mere uvedene radi suzbijanja korona virusa.

On nije precizirao tašto veruje da bi mogla da se pogorša situacija u vezi s epidemijom tokom koje je, bar prema zvaničnim podacima, zaražano gotovo 2,5 miliona ljudi, od kojih je umrlo više od 168.000.

- Verujte nam. Najgore je tek pred nama. Sprečimo ovu tragediju. Mnogi ljudi još ne razumeju ovaj virus - rekao je Gebrejesus novinarima u Ženevi.

On je naveo da se ovakva pandemija dešava prvi put u sto godina i da podseća na takozvanu 'špansku groznicu' iz 1918. koja je ubila do 100 miliona ljudi.

- Ali sada imamo tehnologiju, možemo da sprečimo katastrofu, možemo da sprečimo takvu vrstu krize - dodao je Gebrejesus.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Slavica

21.04.2020 07:12

Zašto ije objasnio?