PUTIN UPOZORIO RUSE: Vrhunac epidemije tek dolazi, moramo biti spremni

Autor: Tanjug

Svet

20.04.2020

15:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da se nastavlja širenje epidemije virusa Kovid-19, ali da je stavljen pod kontrolu. On je to rekao na sastanku sa ekspertima povodom situacije sa novim virusom i istakao da se vrhunac pandemije tek očekuje, zbog čega treba uraditi sve da bude što bezbolniji, prenosi portal Sputnjik.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin

- Zaključci potvrđuju da u celini uspevamo da rešimo zadatke u prvoj fazi borbe protiv epidemije - da usporimo njeno širenje. Međutim, to ni u kom slučaju ne treba da nas umiri. Vrhunac epidemije je tek pred nama i sada treba da uradimo sve smanjimo period kada će se beležiti najveći broj zaraženih - rekao je Putin.

Prema njegovim rečima, virus se širi ne samo u Moskvi koja se prva suočila sa njim, već je ušla i u druge regione Rusije, ističući da su neradni period (do 1. maja), brojne mere karantina i usvojena pravila samoizolacije omogućili da se uspori širenje virusa u Rusiji i prilagodi zdravstveni sistem.


On se složio sa idejom da bi odmah nakon pravljenja vakcine protiv virusa trebalo najpre vakcinisati medicinsko osoblje.

- Mislim da se to samo po sebi podrazumeva. Prvo se moraju zaštiti zdravstveni radnici, jer su oni na prvim linijama - rekao je Putin.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading