PRESTIGLI IRAN: Turska ima najviše obolelih na Bliskom Istoku

Autor: Tanjug

Svet

18.04.2020

22:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Broj potvrđenih slučajeva koronavirusa u Turskoj popeo se na 82.329, izjavio je danas turski ministar zdravlja Fahretin Kodža.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Tako je Turska prestigla susedni Iran i po prvi put zabeležila najveći broj zaraženih od Kovid-19 na Bliskom istoku.

Povećanje za 3.783 slučaja u poslednja 24 sata takođe je približilo Tursku Kini po broju obolelih, gde se novi koronavirus prvi put pojavio, javlja Rojters.

Kodža je rekao da je umrla još 121 osoba, čime je ukupan broj umrlih dostigao 1.890.

Do sada su se od koronavirusa oporavile 10.453 osobe, a broj izvršenih testova u protekla 24 sata dostigao je 40.520, rekao je ministar.

Ministarstvo unutrašnjih poslova takođe je saopštilo da produžava ograničenja na putovanja između 31 grada za još 15 dana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Enfant Terrible

19.04.2020 11:48

Nazalost, svi smo u istom loncu. Zavisno od mnogo faktora, a ponajvise od preduzetih mera neke zemlje su u boljoj poziciji od drugih. Samo sam hteo da podsetim na skorasnji tekst iz nekih novina kako je situacija u Turskoj daleko bolja od drugih zemalja zbog navike Turaka da u vecoj kolicini koriste kolonjsku vodu. Besmislica.