Izrael je uspeo u svojoj misiji: Počinje ukidanje restriktivnih mera

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Svet

18.04.2020

20:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izrael će postepeno od sutra početi da ublažava mere koje su vlasti donele zbog pandemije koronavirusa nakon što je broj obolelih počeo da opada, izjavio je večeras izraelski premijer Benjamin Netanijahu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Netanijahu je rekao da će od sutra početi da se otvaraju pojedine prodavnice, kao i da će se ublažiti ograničenja kretanja za građane.

Kako prenosi Rojters, Netanijahu je u televizijskom obraćanju naciji rekao da je "Izrael do sada uspeo u svojoj misiji" borbe sa pandemijom, dodajući da su se sve restriktivne mere pokazale kao opravdane, jer je broj obolelih počeo da opada.

Britanska agencija podseća da su zbog mera izraelske vlade brojne kompanije bile prinuđene da otpuštaju radnike i da je zbog toga nezaposlenost skočila na 25 odsto.

Prema poslednjim zvaničnim podacima objavljenim danas popodne, u Izraelu je registrovano oko 13.300 slučajeva koronavirusa i najmanje 164 smrtna ishoda izazvana COVID-19.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading