Kenija stavila tačku: ZABRANJENI PROTESTI OPOZICIJE

Autor: Agencije, Republika

Svet

12.10.2017

16:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kenijske vlasti zabranile su demonstracije u tri grada u kojima su održavani protesti opozicije pred nove predsedničke izbore zakazane za 26. oktobar.

RepublikaFoto: pixabay.com
Zabranjene demonstracije u pojedinim gradovima Kenije

- Demonstracije u gradovima Najrobi, Mombasa i Kisumu zabranjene su zbog jasne pretnje da može da doći do ugrožavanja javnog reda i mira - izjavio je ministar unutrašnjih poslova Fred Matiangi.

Opozicija je organizovala proteste poslednjih nedelja u tim gradovima protiv izborne komisije koja se smatra odgovornom za neregularnosti na predsedničkim izborima 8. avgusta. 

Viši sud je potom poništio te izbore na kojima je pobedio dosadašnji predsednik Uhuru Kenijata. Novi izbori su zakazani za 26. oktobar. 

Lider opozicije i njen predsednički kandidat Raila Odinga tvrdio je pred sudom da su izbori pokradeni a u utorak je rekao da se povlači iz izborne trke, jer nije, kako je naveo, došlo do promena u izbornoj komisiji, za koju je sud naveo da je odgovorna za neregularnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading