Korona u kabinetu predsednika Avganistana

Autor: Tanjug

Svet

18.04.2020

12:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najmanje 20 zvaničnika zaposlenih u kabinetu predsednika Avganistana Ašrfafa Ganija, testirano je pozitivno na korona virus zbog čega je 70-godišnji lider prinuđen da se ograniči na elektronsko komunikaciranje sa svojim osobljem, izvestio je Rojters.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Virus je unet u predsednički kabinet na jednom zvaničnom dokumentu isporučenom u Ganijevu rezidenciju u Kabulu i, po svemu sudeći inficirao njegove saradnike.

U trenutku testiranja neki su već imali prve simptome oboljenja, dok drugi nisu osećali tegobe, ali su ipak testirani pozitivno i stavljeni u karantin zajedno sa članovima svojih porodica.

Predstavnik predsednika Ganija Sedik Sediki izjavio je da je Komisija za građanska pitanja zahtevala da zaposleni u vladi ostanu kod svojih kuća dok se ne sprovedu testiranja.

U Avganistanu, gde se već bore sa nestašicama hrane i medicinske opreme, a oštri sukobi sa talibanima ne prestaju, do danas je potvrđeno 933 slučajeva kovida-19.

Ministarstvo zdravlja ove zemlje upozorilo je da Avganistan klizi u katastrofu ukoliko se ne pooštre vanredne mere.












 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading