Opasnost još uvek nije prošla: U Vuhanu obavezno testiranje na koronavirus

Autor: Tanjug, Republika

Svet

18.04.2020

10:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kineske vlasti danas su izdale naredbu prema kojoj će svi radnici čiji su poslovi povezani sa pojedinim uslužnim delatnostima morati da budu podvrgnuti testiranju na korona virus ako žele da napuste grad Vuhan.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Naredba je izdata posle ukidanja 70-dnevnog karantina kojim je praktično okončana epidemija COVID-19 u Vuhanu, gde je krajem prošle godine i počela.

Radnici u oblastima negovateljstva, obrazovanja, bezbednosti i drugim sektorima u kojima postoji velika izloženost javnosti pre odlaska iz grada moraju da prođu test na nukleinsku kiselinu, stoji u naredbi kineske nacionalne komisije za zdravstvo.

Kako navodi Rojters, troškove testiranja ovih radnika snosiće vlasti provincije Hubej, čiji je Vuhan glavni grad, a zaposleni u drugim sektorima pozvani su da se pre napuštanja grada dobrovoljno podvrgnu testiranju.

Restriktivne mere uvedene zbog korona virusa postepeno se ublažavaju, pa svi koji su stigli u Vuhan pre kineske Nove godine, kada je u epidemija u Kini kulminirala, sada mogu da se vrate kući.

Da bi mogli da se vrate na posao, u roku od sedam dana po dolasku moraju da podnesu dokaz da su bili negativni na testu na korona virus i da su dobrog zdravstvenog stanja, dok će svi drugi morati u dvonedeljni karantin.

I mnoge kompanije u Vuhanu već su zatražile od svojih zaposlenih da se testiraju na korona virus da bi mogli da se vrate na radna mesta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading