Direktor SZO posle verbalnih čarki sa Trampom: Nadam se da će SAD nastaviti da nas finansiraju

Autor: Tanjug

Svet

13.04.2020

17:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Generalni direktor Svetske zdravstvene organizacije (SZO) Tedros Adhanom Gebrejesus izjavio je danas da se nada da će SAD nastaviti da finansiraju tu agenciju UN, koja predvodi globalni odgovor na pandemiju korona virusa, uprkos kritikama američkog predsednika Donalda Trampa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tedros Adhanom Gebrejesus

Tramp je prvobitno kritikovao SZO da je suviše "orijentisana prema Kini" i poručio da će zato suspendovati finansijska sredstva koja Vašington izdvaja za SZO.

Predsednik SAD potom je, nekoliko dana kasnije, kritikovao generalnog direktora SZO da je on taj koji politizuje krizu oko globalne pandemije korona virusa.


- Ono što znam jeste da on pruža podršku i nadam se da će se nastaviti finansiranje SZO. Odnos koji imamo je veoma dobar i nadamo se da će se tako nastaviti - rekao je Tedros.

On je dodao da zemlje u Evropi koje razmatraju da ukinu restrikcije, treba da se vode "potrebom zaštite ljudskog zdravlja", prenosi Rojters.

Generalni direktro SZO naglasio je da mere treba ukidati polako, uz zadržavanje kontrole.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading