(VIDEO) Predsednik Ugande, čovek za primer: U 75. godini radio sklekove i vežbao u kancelariji

Autor: Tanjug, Republika

Svet

11.04.2020

22:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dok se zemlje širom sveta bore da zadrže građane u njihovim domovima i tako zaustave širenje koronavirusa, predsednik Ugande Joveri Museveni odlučio se za posebnu taktiku.

Foto: pixabay.com
Zastava Ugande

Naime, u želji da ohrabri Uganđane da ostanu kod kuće tokom ograničenja kretanja, 75-godišnji lider je objavio video kako vežba u kući.

Museveni je u sredu upozorio građane da ne vežbaju napolju, napisavši: "Ako želite da vežbate, to možete raditi u zatvorenom prostoru". On je, zatim, u četvrtak pokazao kako trči po svojoj kancelariji i radi sklekove u sivoj trenerci, dok se u pozadini čuje glas koji broji do 30.

"Ne morate vežbati na otvorenom. Evo moje demonstracije kako možete da vežbate u zatvorenom i da ostanete bezbedni", dodao je.

U Ugandi su u cilju suzbijanja širenja koronavirusa, uvedeni policijski čas i zatvorene škole, a javni skupovi, konferencije i komunalne molitve zabranjeni.

Do sada su u Ugandi zabeležena 53 potvrđena slučaja koronavirusa, prema podacima sa Univerziteta Džons Hopkins i Ministarstva zdravlja te zemlje.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading