NA INICIJATIVU SAD: Ponovo razgovarali Tramp i Putin, ovo je bila tema

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

10.04.2020

15:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Rusije Vladimir Putin ponovo je razgovarao telefonom sa svojim američkim kolegom Donaldom Trampom oko situacije na naftnom tržištu, saopštio je Kremlj.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Putin i Tramp

Kako se navodi, razgovor je usledio na inicijativu američke strane.

Predsednici su razmenili mišljenja po pitanju globalne situacije na naftnom tržištu, uključujući i dogovor na nivou OPEK plus po pitanju smanjenja proizvodnje „crnog zlata“.

Takođe, Tramp je obavestio Putina o svojim kontaktima sa liderima zemalja koje takođe proizvode naftu. Tramp i Putin su se dogovorili da će nastaviti rusko-američke konsultacije na ovu temu.

Predsednici su razgovarali i o  aktuelnim problemima u bilateralnim odnosima, uključujući i po pitanju saradnje u kosmosu, međutim nikakva dodatna informacija o tome nije saopštena javnosti.

Reči je bilo i o aktivnostima koje Rusija i SAD preduzimaju po pitanju borbe protiv širenja korona virusa.

Podsetimo, sinoć su mediji obavestili da su se zemlje-učesnice organizacije OPEK plus dogovorile da smanje proizvodnju nafte za 23 odsto u maju-junu. Za sve predstavnike organizacije to će iznositi 10 miliona barela dnevno.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading