U Kini strah od drugog talasa koronavirusa!

Autor: Tanjug

Svet

10.04.2020

06:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kina je danas prijavila manji broj novih slučajeva korona virusa, ali zvaničnici ipak strahuju da bi importovani slučajevi i asimptomatske infekcije mogli da pokrenu drugi talas epidemije, nakon što su ukinute određene mere.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Nacionalna zdravstvena komisija saopštila je danas da su zabeležena 42 nova slučaja korona virusa, što je pad u poređenju sa 63 koja su zabeležena prethodnog dana, preneo je Rojters.

Ukupan broj zaraženih je 81.907, dok je umrlo 3.336 osoba.

Komisija je navela i da je zabeleženo 38 importovanih slučajeva, u poređenju sa 61 prethodnog dana, dok je otkriveno i 47 asimptomatskih slučajeva, u poređenju sa 61 dan ranije.

Zvaničnici strahuju da bi moglo da dođe do drugog talasa epidemije zbog Kineza koji dolaze iz inostranstva i osoba koje imaju virus i ne pokazuju nikakve simptome, a mogu da zaraze druge.

Tako je severoistočna Heilongjiang provincija zabeležila rast novih slučajeva jer su kineski državljani ulazili u zemlju iz Rusije, gde raste broj zaraženih.

Virus, koji je otkriven krajem 2019. godine u kineskom gradu Vuhan, raširio se po celom svetu, zarazio više od 1,4 miliona ljudi i ubio više od 87.700 ljudi.

Pandemija je izazvala nezapamćeni haos u globalnoj ekonomiji jer su vlade širom sveta, kako bi sprečili širenje virusa COVID-19, uvele karantine, koji su zaustavili ekonomije.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading