Pali katanci: Vuhan je ponovo slobodan grad!

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Svet

08.04.2020

07:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glavni grad kineske provincije Hubei u kome se prvi put pojavio novi koronavirus, od danas je ponovo otvoren nakon 76-dnevne blokade.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kinezi proslavljaju oslobađanje Vuhana od korone

Grad sa preko 11 miliona stanovnika, koji je najteže pogođen virusom korona u Kini, proslavio je svoje ponovo otvaranje ponoćnom igrom svetala, prenosi Kineski radio internacional.

Vlasti su otvorile puteve koji vode iz grada i dozvolile ljudima da napuste grad automobilom.

Vuhan je od 23. januara bio praktično izolovan od sveta zbog epidemije virusa korona, a saobraćaj sa gradom bio je potpuno obustavljen.

Brojne porodice su razdvojene kad je grad zatvoren, a sada kad su ukinuta ograničenja putovanja, ponovo se mogu okupiti.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Radost na licima kineza

Pre nego što je grad ponovo otvoren, centralna kineska provincija Hubei saopštila je da će nastaviti da sprovodi mere protiv virusa Kovid-19, iako je njen glavni grad Vuhan ukinuo zabranu putovanja.

Fakulteti, osnovne i srednje škole, srednje stručne škole, tehničke škole kao i vrtići cele provincije će nastaviti sa odlaganjem početka polugodišta, navodi se u obaveštenju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Heroji nacije - Kineski medicinari

Hu Šuguang, predsednik Kineskog narodnog političkog konsultativnog saveta grada Vuhana, rekao je da je kontrola i sprečavanje epidemije i dalje prioritet grada Vuhana, i da bi stanovnici trebalo da budu u pripravnosti.

On je naglasio da, iako ne postoji slučaj zaraze, opasnost od virusa još nije prošla.

- Zadatak kontrole i prevencije ostaje ključan - zaključio je Hu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading