LUKAŠENKO ŠOKIRA: Svetski moćnici bi preko korone da menjaju svet

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

02.04.2020

16:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko smatra da svetski igrači mogu iskoristiti koronu za novu podelu sveta, bez rata.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aleksandar Lukašenko

Prema rečima Lukašenka, već danas mnogi razmišljaju o glavnom pitanju: šta će biti nakon pandemije virusa korone.

- Ne čini li vam se da svetski moćnici bez rata, Makron je to već nazvao ratom, putem takozvane koronavirusne psihoze, žele da promene svet? - zapitao se predsednik u intervjuu televiziji "Mir".

On je podsetio na predlog UN da se otštampa novac u visini od 10 odsto od svetskog BDP za borbu protiv ekonomskih posledica virusa korone.

- To je običan papir, dolar i tako polako gubi vrednost, a ovim će samo da se skotrlja, doći će do inflacije. Šta ćemo mi sa našim rubljima, jasno je. Ko će dobiti te hiljade milijardi, kod koga će oni ostati? Zar neće bogati postati još bagatiji, a siromašni, još siromašniji? Tako će biti - smatra Lukašenko.

Po njegovim rečima, države, uključujući Belorusiju, guraju ka tome da se „zaustave, sede i jedu svoje mizerne devizne rezerve“.

- I tada, kada se otštampa 10 odsto BDP-a, kod nas će doći oni koji su „na nogama“ (bogati) i reći: uzmite malo, ali ćete morati da radite šta vam mi kažemo. Na takav način se može doći do nove podele sveta - zaključio je predsednik Belorusije.

Podsetimo, Belorusija, zajedno sa Švedskom su jedine države u Evropi koje nisu uvele restiktivne mere u borbi protiv korone.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading