Apokalipsa u Njujorku! Krematorijumi rade preko noći, sahranjuju gde stignu

Autor: Tanjug

Svet

02.04.2020

15:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njujorški krematorijumi rade produženo, tokom noći, država Njujork ne postiže da zbrine sve preminule, a grad Njujork sahranjuje preminule na privremenim lokacijama širom države. Epidemija koronavirusa još nije dostigla vrhunac u Njujorku, ali pogrebne službe u gradu i državi Njujork već sada imaju pune ruke posla.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Do sad je od posledica Covid-19, samo u gradu Njujorku preminulo oko 1.400 ljudi, prenose agencije. Većina Njujorčana je izabrala kremaciju umesto sahrane, ali najnaseljeniji američki grad ima samo četiri krematorijuma, pa pogrebna preduzeća upozoravaju da se na kremacije duže čeka.

- Frižideri za pokojnike su prepuni, ne mogu da primim više od 40 tela - kaže Endru Nimo, menadžer jednog pogrebnog preduzeća.

Ova situacija pogađa i njujorške bolnice koje sporije oslobađaju svoje mrtvačnice jer porodice pokojnika moraju duže da čekaju na termin za kremaciju ili sahranu.

 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading