(VIDEO) AUUUU! Kovačević švercovao 400 kila kokaina na jedrilici, pa uhvaćen!

Autor: cdm.me

Svet

10.10.2017

13:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kotoranin Saša Kovačević (45) uhapšen je u Portugalu, zbog sumnje da je švercovao 400 kilograma kokaina, vrednog oko 20 miliona evra, nezvanično saznaje crnogorski portal CdM. Ovo je najveća zaplena narkotika u Portugalu ove godine.

RepublikaFoto: youtube.com/euronews (em português)
Policija zaplenila 400 kilograma kokaina

Kokain visoke čistoće otkriven je u jedrilici koja je dolazila iz pravca Kariba, a plovilo su zaustavili pripadnici obalske straže Portugala na Atlantskom okeanu, 600 milja od Azore.

Istražitelji su došli do saznanja da je na jedrilicu utovarena velika količina kokaina koji je nakon iskrcavanja u Trstu preko kopna trebalo da bude transportovan u više evropskih zemalja. Jedrilica je praćena nedelju dana, a u Portugal je uplovila u noći između 29. i 30. septembra.

U ovaj međunarodni šverc, prema pisanju portugalskih medija, umešani su i ljudi iz Latinske Amerike. Ime crnogorskog državljanina sada nije povezivano sa kriminalnim aktivnostima u ovoj zemlji, a lisice su još stavljene Italijanu Faustu Oru (58).

Droga je bila upakovana u manje pakete od po jednog kilograma, koji su bili oblepljeni selotejpom, a nalazili su se u plastičnim kutijama. Takva pakovanja kokaina bila su sakrivena po čitavoj barci.

Portugalska Nacionalna jedinica za borbu protiv trgovine opojnim drogama saopštila je da se osumnjičeni terete da su deo međunarodne kriminalne organizacije raspoređene u različitim evropskim i američkim zemljama.

- Zaplenjeni kokain trebalo je da se preveze sa Kariba do evropskog kontinenta, a potom da se distribuira u različite zemlje - saopštila je portugalska policija.

Uhapšeni, kao i jedrilica koja je zaplijenjena, dovedeni su u luku Portimao. Portugalski portal sulinformacao. pt preneo je da su u akciji hapšenja učestvovali sudska policija, vazduhoplovstvo i portugalska mornarica, koji su bili zaduženi da presretnu brod u takozvanoj ekskluzivnoj ekonomskoj zoni Portugala. Nadležne institucije saopštile su da su u akciji učestvovale i njihove kolege iz Velike Britanije i Italije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.