PUTIN SPASAVA AMERE: Iz Rusije u SAD stiže avion sa humanitarnom pomoći

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

31.03.2020

19:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Ruski avion sa medicinskom tehnikom i sredstvima zaštite trebalo bi da poleti u SAD do kraja dana", saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Putin i Tramp

- Danas je vršena tehnička koordinacija i pripreme za slanje aviona koji će, kako se očekuje, poleteti do kraja dana - rekao je Peskov.

On je dodao da se o ovoj pomoći razgovaralo sinoć, tokom telefonskog razgovora predsednika Rusije i SAD, Vladimira Putina i Donalda Trampa.

- Sa ruske strane, zbog teške epidemiološke situacije u Americi, predložena je pomoć u vidu medicinske tehnike i sredstava za zaštitu. Tramp je sa zahvalnošću prihvatio ovu humanitarnu pomoć - rekao je Peskov.

Potparol Kremlja je primetio da se u procesu usaglašavanja detalja realizacije dogovora dva lidera „stvorio utisak da neke osobe sa američke strane, kao minimum, nisu pomagale da se operativno reše tehnička pitanja radi realizacije dogovora.

- Važno je naglasiti da je predsednik (Putin), predlažući američkom kolegi pomoć, polazio od toga da, kada američki proizvođači medicinske opreme i materijala podignu obim proizvodnje, oni, takođe, u slučaju potrebe odgovore istom merom - naglasio je Peskov.

On je dodao da na takvom principu sarađuju i Moskva i Peking.

- Sada, kada ova situacija dotiče sve, bez izuzetka, ne postoji alternativa zajedničkom delovanju u duhu partnerstva i uzajamne pomoći - zaključio je portparol ruskog lidera.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading