PRVI PUT POSLE 2011: Razgovarali Asad i princ Abu Dabija

Autor: b92.net, Republika

Svet

27.03.2020

22:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sirijski predsednik Bašar el Asad i princ prestolonaslednik Abu Dabija, Muhamed bin Zajed al Nahjan razgovarali su danas o pandemiji koronavirusa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bašar el Asad

Ovo je izvestila sirijska agencija Sana i dodala da je to prvi razgovor od početka rata u Siriji 2011. godine.

Pozivajući se na Asadov kabinet, Sana je prenela da su predsednik Sirije i Bin Zajed al Nahjan razgovarali o posledicama koronavirusa, i dodala da je princ prestolonaslednik Abu Dabija preneo "podršku Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) sirijskom narodu tokom vanrednih okolnosti".

Bin Zajed al Nahjan na Tviteru je potvrdio da je razgovarao sa Asadom i dodao da su UAE spremni da pomognu sirijski narod.

UAE su posle sedam godina prekinutih diplomatskih odnosa, ponovo otvorili u decembru 2018. godine svoju ambasadu u Damasku.

Arapski svet je krajem 2011. godine opozvao svoje ambasadore iz Damaska u znak protesta zbog represije prodemokratskih demonstracija u Siriji. Kasnije su neke od tih arapskih zemalja podržale sirijsku opoziciju u egzilu kao i oružane pobunjenike.

Sirija, razorena u devetogodišnjem ratu, ima pet osoba zaraženih korona virusom. Međunarodne humanitarne organizacije strahuju od "katastrofe" u slučaju širenja epidemije u toj zemlji.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading