Severna Koreja upozorava: Koronavirus može da se prenese preko oka

Autor: Tanjug, Republika

Svet

25.03.2020

10:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Severna Koreja apelovala je danas na svoje građane da ne idu u oblasti u kojima je gužva, navodeći da virus Covid-19, može da se prenese i preko infekcije oka.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

List Rodong Sinmun je objavio, pozivajući se na studiju napravljenu u inostranstvu da su mere društvenog distanciranja neophodne, jer je novi korona virus zarazniji nego svi dosadašnji, prenosi Jonhap.

- Postoji opasnost od prenosa infekcije i putem oka. Respiratorni sistem nije jedini način kojim se virus prenosi - napisao je list ujedno savetujući lekare da nose naočare dok pregledaju pacijente.

List je rekao da je potrebno držati razmak među ljudima, kao i izbegavati gužve.

Drugi severnokorejski list Uriminzokiri objavio je da su sve kopnene, vazdušne i vodene granice zatvorene i da su uvedene striktne mere za sprečavanje širenja virusa.

Agencija KCNA izvestila je da je jedna trudnica stavljena u samoizolaciju a da se država stara o njoj tako što joj pruža posebnu negu i dostavlja hranu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading